Локация

България

В продължение на десетилетия България продължава да привлича все повече туристи от цял свят с изобилието си от природни дадености и културно наследство. Страната е разположена в Югоизточна Европа и се откроява с красивото си лазурно море и фините, широки плажни ивици. На сравнително малка територия, са разположени величествени планини, с приказни върхове, където гостите на страната могат да се насладят на красива природа и да се докоснат до богатото културно-историческо наследство, което датира от времето на траките.
В страната се разгръщат планините Рила, Пирин, Родопи и Стара планина, чието старо наименование е дало името на целия Балкански полуостров. Освен на подходящи условия за зимни спортове, туристите могат да се насладят и на богатите природни дадености, които се разкриват пред тях, благодарение на живописни еко пътеки. Те ги отвеждат до пещери, ждрела, водопади и езера. А за презареждаща почивка, могат да посетят някои от многобройните минерални извори.
На Изток България граничи с Черно море, което е превърнало 380 км. от бреговете на страната в привлекателни плажни ивици, с фин пясък и кристална вода.

град Варна

Варна е третият по големина град в България, заемащ площ от 205 кв. км. Известен като „Морска столица“, градът е важен туристически център в Европа. Със своята добре развита инфраструктура, включваща пристанище, международно летище, железопътни и сухопътни транспортни мрежи, Варна се явява връзка между Изтока и Запада. Това го превръща в удобна и предпочитана дестинация за много туристи, които остават впечатлени от културните забележителности, някои от които, датиращи от основаването на града през VI в. пр. н.е.
Градът е престижен университетски център, като първото висше търговско училище в България е основано именно във Варна, през далечната 1920-а година. Най-старото техническо учебно заведение в страната е Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, което днес обучава висококвалифицирани специалисти в българската морска индустрия или зад граница.
Варна привлича и с богатата си история и култура, като сред международните културни събития, които се провеждат в града са фестивалите Варненско лято, Любовта е лудост, Златният делфин, Август в изкуствата, Видеохолика и други. Едни от най-запазените архитектурни паметници са Римските терми на Одесос, които днес се намират в близост до пристанището, а морската градина – един от символите на града, се разпростира на 850 декара и е обявена за национален паметник на градинското и парковото изкуство. Градът става младежка европейска столица през 2017-а година.

Sunny day

Разположен в малък тих залив с източно изложение, комплекс Sunny Day предлага великолепни условия за развлечения и отмора. Само на 8 км. южно от Златни пясъци, на 10 км. от град Варна и на 16 км. от Летище Варна, комплексът съчетава в себе си добра локация и приказно място за релакс.
В северната си част Sunny Day разполага с яхтено пристанище, предлагащо отлични условия за 17 яхти. Дълбочината при кейовата стена е 1.60м., а максималната скорост 3 възела. Поради доброто си разположение в залива, пристанището е естествено защитено от ветрове. Това предоставя възможност за целогодишно местодомуване на Вашата яхта.
В близост до резиденциите, комплексът предлага чудесни условия за сватби, бизнес срещи и семинари.
Собствениците и гостите в Sunny Day Residence 1 и Sunny Day Residence 2 могат да се възползват от благоприятното въздействие на извори с лечебна минерална вода, луксозни SPA и фитнес центрове, вътрешни и външни басейни, фризьорски и козметичен салони, разположени в комплекса. В специализираните SPA-центрове, висококвалифициран медицински персонал предоставя грижи и процедури за подобряване на здравословното състояние на собствениците и гостите на резиденциите. Процедури с лечебна кал от Варненското езеро - средносулфидна, слабоминерализирана с алкална реакция, микроелементи и биоактивни вещества, ще помогнат да се насладите на пълноценна и регенерираща почивка.
В близост има и прекрасни условия за практикуване на водомоторни спортове, плажен волейбол, тенис на корт и др., а за най-малките – атрактивни детски кътове.
Само на няколко метра от резиденциите можете да се насладите на разнообразно меню в първокласни ресторанти и да се отдадете на вечерни забавления в близките коктейл-барове, предлагащи освежаващи напитки.
Към всеки един апартамент има възможност за ползване по едно паркомясто.

Природа и климат

Искате ли да се насладите на почивка сред море и природа? Комплекс Sunny Day е разположен между естествен парк с редки дървесни видове и красива плажна ивица, с дължина 1 км. и ширина от 20 до 80 м. Спокойното море, с плитко пясъчно дъно, прави плажа добро място за семейства с деца.
Климатът е мек, умерено континентален - средните месечни температури на въздуха през лятото са между 23-28°С, а на морската вода - 24-25°С. Районът се отличава със специфичен морски климат - чист въздух, богат на соли, калций, йод, с добра влажност от 63 - 65%.